Ik huur

Hoofd content

De huur moet de eerste dag van de maand op onze rekening staan. U kunt de huur op verschillende manieren betalen:

  • Via een machtiging. Wij schrijven de huur dan automatisch af van uw rekening.
  • U maakt zelf de huur over naar ons IBAN-nummer NL92ABNA0453540252. U betaalt dan wel € 2,00 extra, omdat wij uw betaling handmatig moeten verwerken.
  • Pinnen bij ons op kantoor aan de Montageweg 1. Wij zijn elke werkdag geopend van 9.00 uur tot en met 12.00 uur.
  • Wanneer u geen automatische incasso heeft, dan wordt er altijd € 2,00 extra in rekening gebracht voor het handmatig verwerken van de huur.

U kunt de huur niet op tijd betalen

Kunt u de huur niet op tijd betalen? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Vaak is het mogelijk een regeling te treffen om de huur in termijnen te betalen (gratis). U mag maximaal één keer per jaar een betalingsregeling treffen.

Als u de huur niet op tijd betaalt, ontvangt u een betalingsherinnering. Als u niet betaalt en geen betalingsregeling afsluit, kunnen wij de vordering aan de deurwaarder geven. Voor het incasseren van de vordering rekent de deurwaarder kosten aan u door.

Wij kunnen uw gegevens delen

Wij willen niet dat u in de financële problemen komt of door huurachterstand uit uw woning wordt gezet! Daarom zoeken we zo mogelijk contact met u en werken we samen met:

Om u te helpen, kunnen wij uw gegevens (naam, adres en de hoogte van uw achterstand) aan deze instanties doorgeven. Heeft u hier bezwaar tegen? Laat ons dit dan weten via info@jutphaas.nl of per telefoon via (030) 608 3131.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten van de overheid. De huurtoeslag zorgt ervoor dat u in verhouding niet teveel huur betaalt. Om ervoor in aanmerking te komen, mag uw huur niet te hoog zijn en uw inkomen en vermogen niet boven een bepaalde grens uitkomen.

U vraagt zelf de huurtoeslag aan bij de belastingdienst. U heeft hiervoor een DigiD nodig. Lees meer over de huurtoeslag op www.toeslagen.nl.

Begeleiding en advies bij budgetbeheer

Weet u hoeveel u per maand kwijt bent aan terugkerende vaste lasten? U kunt bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) terecht als u het overzicht over uw inkomsten en uitgaven kwijt bent. Zij adviseren u gratis over de manier waarop u het beste kunt rondkomen.