Sleuteluitreiking nieuwe bewoners Merwedehof

Sleuteluitreiking nieuwe bewoners Merwedehof

Jutphaas Wonen heeft op 5 oktober de sleutels uitgereikt aan de nieuwe bewoners van project Merwedehof aan de Villawal in Nieuwegein. Dit voormalige kantoorgebouw is in anderhalf jaar tijd getransformeerd tot een modern appartementencomplex met 87 woningen, waarvan 46 koopwoningen en 41 huurwoningen. Jutphaas Wonen heeft de 41 sociale huurwoningen ‘turn-key’ afgenomen.

Marco van Dijk, hoofd Vastgoed bij Jutphaas Wonen: ‘Het moment van sleuteluitreiking aan onze huurders is altijd een moment om naar toe te leven. Dat geldt in de eerste plaats voor de huurders van deze 41 huurwoningen, maar ook zeker voor ons. De nieuwe bewoners hebben verwachtingsvol naar vandaag uitgekeken. Nu kunnen zij van hun huis een thuis gaan maken’.

Woningen Merwedehof

Het appartementencomplex bestaat uit twee- en driekamerwoningen. 37 woningen hebben een A-energielabel, vier woningen zelfs een energielabel A+. Door de diversiteit aan woninggrootte en -plattegronden zijn de woningen geschikt voor verschillende doelgroepen; starters, kleine gezinnen en senioren. Aan de buitenzijde van het pand zijn alle woningen voorzien van een balkon of tuin. Daarnaast zijn de bestaande entrees en trappenhuizen netjes afgewerkt. De entrees van de 41 huurwoningen zijn bereikbaar via een portiekontsluiting aan de zijde van een gemeenschappelijke binnentuin. Deze is gelegen op een half verdiepte parkeergarage. Hier zijn ook enkele collectieve ruimten aanwezig voor de stalling van fietsen en scooters.

Zonnepanelen

Op de platte daken van de verschillende woonblokken zijn zonnepanelen geplaatst (5-6 zonnepanelen per woning). Dit is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de bewoners. Jutphaas Wonen berekent deze kosten namelijk niet door aan de bewoners. Het voordeel op de energierekening komt direct ten goede aan hen. Hiermee draagt Jutphaas Wonen ook bij aan een verlaging van de woonlasten van haar huurders.

Transformaties in Nieuwegein

Project Merwedehof is het vierde transformatieproject van Jutphaas Wonen. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de wens om de kantorenleegstand terug te dringen en om meer woningen in debebouwde kom van Nieuwegein te realiseren. Eerder werden al voormalige kantoorgebouwen omgebouwd aan de Brinkwal (2013), Einsteinbaan (2014) en Bakenmonde (2015).

sleuteluitreiking-merwedehof-5-10-2016