Voorrangs- en kortingsregelingen woningzoekende senioren

Voorrangs- en kortingsregelingen woningzoekende senioren

Senioren moeten prettig kunnen wonen in een huis dat past bij hun wensen en behoeften. Daarom ondersteunen de gemeente Nieuwegein en de Nieuwegeinse woningcorporaties senioren die willen verhuizen naar een andere woning met voorrangs- en kortingsregelingen.

Voorrangsregeling voor senioren

In de gemeente Nieuwegein geldt een voorrangsregeling voor huurders van 65 jaar en ouder die een grote huurwoning achterlaten en willen verhuizen naar een kleinere, gelijkvloerse woning zonder trap. Ook Utrecht heeft een voorrangsregeling voor senioren.

Kortingsregeling voor senioren

Sinds 1 september is er ook een kortingsregeling gekomen voor huurders van 55 jaar en ouder die een grote huurwoning achterlaten en willen verhuizen naar een kleinere woning. Zij betalen voor de nieuwe woning maximaal € 50 netto huur meer dan voor de achter te laten woning. Deze regeling geldt ook bij verhuizing naar Utrecht.

Wilt u een toelichting op deze regelingen en/of op de kortings- en onkostenregeling van Jutphaas Wonen? Klik op: Voorrang en korting senioren.

N.B.: Houdt u er rekening mee dat u zelf een aanvraag voor de kortings- of onkostenregeling moet indienen. Het gaat niet automatisch.

Hulp nodig?

Heeft u geen toegang tot internet of wilt u hulp bij het zoeken naar een voor u geschikte woning op WoningNet? Iedere woensdagmiddag (12:00 uur – 16:00 uur) is er een spreekuur op het kantoor van Mitros in Nieuwegein, Vreeswijksestraatweg 22. Vrijwilligers Marjan Smit en Roely Hendriks helpen u graag bij uw zoektocht. U kunt zich aanmelden om zeker te zijn van een afspraak. Dit kan via de afdeling Klantcontact van Mitros, via 030-880 33 00.