Europese onderscheiding voor Nieuwegeinse Parkeergarages

Actueel

Europese onderscheiding voor Nieuwegeinse Parkeergarages

De Nieuwegeinse parkeergarages zijn onderscheiden met de European Standard Parking Award. De nieuwe parkeergarages P-Stadshuis en P-Het Theater voldoen ruimschoots aan de gestelde criteria. In het ontwerp is niet alleen aandacht besteed aan functionaliteit, maar ook aan ruimte, klantvriendelijkheid en kunst in beeld en geluid.

 

De European Standard Parking Award

De ESPA-Award (European Standard Parking Award) is een onderscheiding die namens de EPA (European Parking Association) wordt verstrekt.  De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist, waarbij onderdelen als verlichting, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en betaalsystemen aan de orde komen.

 

De parkeergarage krijgt punten per onderdeel waarop de garage beoordeeld wordt. Om in aanmerking te komen voor de award, moet een minimaal voorgeschreven aantal van 160 punten worden behaald op de hiervoor genoemde elementen. De stadshuisgarage had 196 punten en Theatergarage 201.

 

European Parking Award

Na het behalen van de ESPA-Award meldt de gemeente Nieuwegein de parkeergarage Stadshuis en parkeergarage Het Theater ook aan voor de EPA-Award, de European Parking Award (categorie 1: Nieuwe parkeergarages). De European Parking Award is een prestigieuze Europese prijs voor excellente parkeervoorzieningen. Met de award vraagt de European Parking Association (EPA) aandacht voor kwalitatieve verbeteringen in parkeervoorzieningen op straat en in parkeergarages die bijdragen aan duurzame stedelijke mobiliteitsplannen. Hierbij wil de EPA vooral verbeteringen op het gebied van gebruikersvriendelijkheid, gebouwenbeheer, management, ontwerp en veiligheid promoten. In het voorjaar zal de EPA per categorie vier parkeergarages nomineren.

Meer informatie over de Awards is te vinden op www.vexpan.nl/espa