Een hulpvraag? Stap eens binnen bij het gezondheidscentrum

Actueel

Een hulpvraag? Stap eens binnen bij het gezondheidscentrum

Dichtbij en snel antwoord op een vraag naar hulp en ondersteuning of activiteiten in de wijk vinden. Dat kan via internet, maar ook op fysieke, laagdrempelige punten voor informatie en advies in de wijk. Gezondheidscentrum Mondriaanlaan vervult vanaf nu deze functie voor inwoners van de wijken Jutphaas, Wijkersloot, Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve. Nieuwegeinse organisaties en de gemeente kijken samen naar de mogelijkheden van meer informatiepunten in de stad op plekken waar inwoners nu ook al naar toe gaan.

Of het nu gaat om een vraag naar hulp voor vervoer naar een ziekenhuis, ondersteuning in het huishouden, groepsactiviteiten voor sport en bewegen of ontmoeting in de wijk. Soms lukt het even niet om op eigen kracht de weg te vinden. Medewerkers aan de balie van het gezondheidscentrum kennen de mogelijkheden in de wijk en kunnen inwoners direct antwoorden of verwijzen. Dat geldt ook voor vragen over wonen of de leefomgeving. In het gezondheidscentrum is niet alleen de huisarts en fysiotherapeut aanwezig, maar ook een welzijnscoach van MOvactor voor bemiddeling naar (groeps)activiteiten. Juist in een vroeg stadium kunnen zij al meedenken.

In de buurt

Naast de hulp van de huisarts of fysiotherapeut verwijzen medewerkers vooral naar voorzieningen die voor alle inwoners in de buurt beschikbaar zijn. Denk aan het aanbod van vrijwilligers voor klusjes in huis of samen boodschappen doen, uitleenartikelen van een thuiszorgwinkel, spelochtend voor ouders met kinderen of koffieochtend voor ouderen in een buurtplein. Zij bieden mensen oplossingen en tips. Hierdoor bestaat een breed scala aan mogelijkheden die helpend kunnen zijn. Buurtinitiatieven worden ook meegenomen, wat in bepaalde situaties een passender antwoord biedt dan een individuele voorziening.

Laagdrempelig
Medewerkers van gezondheidscentrum Mondriaanlaan zijn vanaf 1 mei naast de bestaande dienstverlening alle werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur graag bereid om inwoners te informeren, te helpen of te verwijzen. Inwoners hoeven hiervoor geen patiƫnt te zijn van het gezondheidscentrum en ook niet vooraf een afspraak te maken.