Kom naar het Werfweekend: Stoom en de Binnenvaart

Actueel

Kom naar het Werfweekend: Stoom en de Binnenvaart

posterwerfweekend
Op zaterdag 6 en zondag 7 september van 12.00 en 17.00 uur organiseert de Museumwerf weer haar jaarlijkse Werfweekend. Het thema dit jaar is: Stoom en de Binnenvaart. Een gezellig en leerzaam kijk- en doeweekend voor groot én klein. Ook vriendelijk voor rolstoelers.

Het thema Stoom en de Binnenvaart wordt wat breder getrokken. Er is meer te vinden op het gebied van stoom dan alleen in de (binnen)vaart. Wat denkt u bijvoorbeeld van een stoomkano? Of een stoomfiets? En hoe zou een stoomorgel klinken?
Natuurlijk zijn er ook stoomboten: groot en klein, want ook de modelbouwers tonen hun stoommodellen. Hebt u vragen op het gebied van de stoomkracht? Stoomclubs in hun kraampjes hebben vast wel een antwoord.

Gevaren wordt er ook. Bekijk Nieuwegein vanaf het water op een van onze schepen.
Voor de kleintjes zijn er de peddelbootjes waarin ze veilig en zelfstandig een vaartochtje maken in onze binnenhaven.

Volgens organisator Henny van Veenendaal is het werfweekend een leuk gezinsuitje. “Voor de jongere bezoekers staat ons schminkteam klaar. Er is een stoomtreintje en er zijn stoomworkshops voor kinderen waarin ze hun eigen stoombootje maken”. En als de kinderen meer van de wind houden? “Dan maken ze gewoon een zeilende klomp. En zijn de scheepjes klaar? Dan kunnen ze te water in ons veilige basin.”

Het evenement wordt muzikaal omlijst door onder andere een instrumentaal duo, een accordeonist en diverse zanggroepen. Op zaterdag zijn er optredens van het Nieuwegeins zeemanskoor De Brulboei en de dames van de Dolle Diva’s. Op zondag treedt het koor Fun Unlimited op.
Natuurlijk is de vaste expositie ook te bekijken en is ons Theehuys met terras geopend voor een gezellig hapje en een drankje.

Tot slot nog een oproep. Hebt u iets gebouwd, geschilderd of getekend dat te maken heeft met stoomkracht, en wilt u dat aan het publiek laten zien? Dan kan dat! Wij houden hiervoor speciaal een aantal kramen vrij. Mailt u ons vóór 31 augustus uw gegevens en een foto van uw creatie naar: museumwerf@museumwerf.nl.

Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Parkeren op het terrein is alleen mogelijk voor personen met een fysieke beperking. Parkeren in de buurt kan wel.
Het programma is onder voorbehoud. Voor programma en routebeschrijving zie: www.museumwerf.nl.