Nieuw: ontmoetingsruimte Wenckebachplantsoen

Actueel, Leefbaarheid

Nieuw: ontmoetingsruimte Wenckebachplantsoen

Ondertekening ontmoetingsruimte

Op 1 januari  2015 opent een nieuwe  ontmoetingsruimte aan het Wenckebachplantsoen 85A in Nieuwegein. Een plek voor de wijkbewoners met activiteiten, om samen te eten en voor ontspanning. Op 16 december 2014 ondertekenden Jan Berndsen, bestuurder zorgorganisatie Lister en Margaret  Zeeman, directeur Jutphaas Wonen de overeenkomst voor het gebruik van deze multifunctionele ruimte.

De ruimte ligt in het hart van de vier torenflats aan het Wenckebachplantsoen. Hij is spiksplinternieuw en van alle gemakken voorzien. Er staan twee grote ovens voor maaltijden en er is een bar waar koffie, thee en licht alcoholische dranken geschonken wordt. Er zijn al diverse activiteiten gepland , zoals gym, koken, creativiteit en de koffieochtenden van de bewonerscommissie. Ook gaan lokale verenigingen de ruimte gebruiken  voor groepsbijeenkomsten, zoals Zorgspectrum en Movactor.  Wijkbewoners kunnen de ruimte tegen een laag tarief huren voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest.

Zelfstandig beheer
De ontmoetingsruimte is een initiatief van Jutphaas Wonen en is voor een deel gesubsidieerd door de provincie Utrecht. Het is bedoeld om de leefbaarheid in de wijk te vergroten en een mooie plek te creëren voor onderlinge ontmoeting. Lister neemt in het begin het beheer en de uitvoering op zich, met als uiteindelijk doel om het zelfstandig te laten runnen door de gebruikers ervan. Cliënten van Lister doen in de ontmoetingsruimte als vrijwilliger werkervaring op.

Feestelijke opening
Op 5 februari 2015 is de officiële en feestelijke opening voor alle wijkbewoners, vrijwilligers en betrokkenen.

Meer weten over de ontmoetingsruimte?
U kunt contact opnemen met Frans Beuger, coördinator zorg Galecop, telefonisch via 030-6040227 of per e-mail: fransbeuger@lister.nl.