Onze wijken

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt in de wijk waar u woont. Samen met partners als de gemeente en politie werken we hier hard aan. U vindt hier informatie, nieuws en contactpersonen in uw wijk.

Alle wijken

Plettenburg

Plettenburg

Industrieterrein Plettenburg ligt vlakbij de wijken Zuilenstein en het oude dorp Jutphaas. Het openbaar vervoer, een sportschool en het park rondom Fort Jutphaas liggen op loopafstand. De locatie ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen.
Lekboulevard

Lekboulevard

Lekboulevard ligt in het zuidwestelijk deel van Nieuwegein. De woonwijk is gebouwd in de jaren '80 en grenst aan het Merwedekanaal met de Koninginnesluis en aan de Lek. Er zijn verschillende basisscholen in de buurt en ook is er een winkelcentrum aanwezig. Verder is er door de veerpont een snelle verbinding met Vianen en ligt net ten noorden van de wijk een sneltramhalte voor de richting Utrecht.
Merwestein

Merwestein

Merwestein is gebouwd in verschillende fases tussen 1975 en 1990. De wijk ligt centraal in Nieuwegein en grenst aan het stadscentrum met winkelcentrum Cityplaza. In de wijk zijn een middelbare school, sportfaciliteiten en een zwembad aanwezig.
Zuilenstein

Zuilenstein

Zuilenstein ligt in het noordelijk deel van Nieuwegein en is gebouwd in de jaren ’60 en ’70. Het is een groene wijk met laagbouwwoningen binnen een woonervenstructuur ('bloemkoolwijk') en heeft voorzieningen als basisscholen, een middelbare school, het wijkpark Kokkeboogaard en diverse kleinschalige winkelvoorzieningen.
Doorslag

Doorslag

Doorslag is een gevarieerde wijk vlakbij het stadscentrum en is gebouwd in de jaren '70 en '80. Koopwoningen en huurwoningen wisselen elkaar af. Binnen de wijkgrenzen liggen een vestiging van het Sint Antonius Ziekenhuis, basisscholen en een kleinschalig winkelcentrum. Vlakbij ligt het stadspark Oudegein. Dit omvangrijke park met kinderboerderij kent vele sport- speel- en wandelmogelijkheden.
Galecop

Galecop

Galecop is een uitbreidingswijk in het noordwesten van Nieuwegein en is gebouwd in de jaren '90 en kort daarna. Galecop is strak van opzet met brede straten en er zijn overwegend koopwoningen en veelal appartementen en rijtjeswoningen te vinden. Er liggen een aantal basisscholen en een sporthal. Centraal in de wijk bevindt zich een winkelcentrum.
Fokkesteeg

Fokkesteeg

Fokkesteeg is begin jaren '80 gebouwd. De wijk is merendeels te typeren als 'bloemkoolwijk' met water-, groenstroken en verkeersroutes. Centraal in de wijk ligt de supermarkt en verspreid liggen scholen, een gezondheidscentrum en een verzorgingstehuis. Er zijn veel eengezinswoningen.
Vreeswijk

Vreeswijk

Voormalig schippersdorp Vreeswijk heeft een historische dorpskern en is, behalve in het noorden, omringd door water. In de jaren '50, '60 en '70 is Vreeswijk uitgebreid in het westen. De woningen in het oosten stammen uit de jaren '80. In de wijk zijn basisscholen, kerken en sociaal-culturele voorzieningen en in de oude dorpskern liggen winkels en horecagelegenheden. In het noorden is onlangs Nieuw Vreeswijk gerealiseerd.
Jutphaas Wijkersloot

Jutphaas Wijkersloot

Jutphaas Wijkersloot bestaat uit de in de jaren '60 gerealiseerde woonwijk Wijkersloot en het oude dorp Jutphaas. De wijk ligt centraal in Nieuwegein, heeft een groen karakter en kent voorzieningen als scholen, sportzalen, winkelcentra en eetgelegenheden.
Batau-Zuid

Batau-Zuid

Batau-Zuid is een autoluwe wijk met een woonerfstructuur en is gebouwd tussen 1975 en 1980. Hierdoor hebben kinderen alle gelegenheid om op straat te spelen. Er zijn eengezinswoningen en appartementen. In de wijk zijn basisscholen, kinderdagverblijven, medische voorzieningen en een dierenweide aanwezig.
Batau-Noord

Batau-Noord

Batau-Noord is ontwikkeld in de jaren ’70 en ’80. In bepaalde delen is de woonerfstructuur terug te zien en in andere delen hebben rechtere straten met open ruimte de overhand. De wijk bestaat met name uit eengezinswoningen en heeft een groen karakter. In het centrum ligt een wijkwinkelcentrum. Daarnaast zijn ook basisscholen, medische voorzieningen en een bouwspeeltuin aanwezig.