Jutphaas Wijkersloot

Jutphaas Wijkersloot bestaat uit de in de jaren '60 gerealiseerde woonwijk Wijkersloot en het oude dorp Jutphaas. De wijk ligt centraal in Nieuwegein, heeft een groen karakter en kent voorzieningen als scholen, sportzalen, winkelcentra en eetgelegenheden.

Jutphaas Wijkersloot

Wooncomplexen

Drilleveld e.o.

Drilleveld e.o.

Eengezinswoningen uit 1956 in het oude dorp Jutphaas. De woningen hebben vier of 5 kamers en een tuin. Alle woningen zijn sociale huurwoningen.

Ten Baanstr. 55+

Ten Baanstr. 55+

Boven- en benedenwoningen in het oude dorp Jutphaas, bestemd voor 55 plussers. De woningen hebben 2 of 3 kamers. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en er is een lift aanwezig. Er zijn zowel sociale huurwoningen als vrije sectorwoningen.

Torenflats

Torenflats

In de wijk Wijkersloot staan 4 hoge torenflats uit 1973. Elk flatgebouw bestaat uit 112 sociale huurappartementen met 2, 3 of 4 kamers. De woningen zijn gelijkvloers en met de lift bereikbaar. De flats zijn recent gerenoveerd aan de binnen- en de buitenkant.

Ten Baanstraat e.o.

Ten Baanstraat e.o.

Eengezinswoningen uit 1950 in het oude dorp Jutphaas. De woningen hebben vier kamers en een tuin. Alle woningen zijn sociale huurwoningen.

Ten Baanstr. nieuw

Ten Baanstr. nieuw

Eengezinswoningen gebouwd in 1997 in het oude dorp Jutphaas. De woningen hebben vier kamers en een tuin. Alle woningen zijn sociale huurwoningen.

Kerkstraat

Kerkstraat

Sociale eengezinswoningen in het oude dorp Jutphaas. De woningen hebben 3 of 5 kamers en beschikken over een tuin. De woningen zijn gebouwd in 1989.

Kerkveld e.o.

Kerkveld e.o.

Sociale eengezinswoningen in het dorp Jutphaas. De woningen hebben 4 of 5 kamers en zijn gebouwd in 1978.

Van Reeslaan

Van Reeslaan

Eengezinswoningen met drie of vier kamers in Wijkersloot. Alle woningen hebben een sociale huur en zijn gebouwd in 1990.

Stormerdijkstraat

Stormerdijkstraat

Kleine eengezinswoningen uit 1921 met een sociale huur in het oude dorp Jutphaas. De woningen hebben 4 kamers en een tuin. De woningen zijn bestemd voor verkoop.

Ateliers

Ateliers

7 kunstenaarsateliers in de Schoolstraat. De ateliers zijn in 2008 gerenoveerd. De mooie expositieruimte en de werkruimten voor kunstenaars bieden een goede ontmoetingsplak voor kunstminnende inwoners van Nieuwegein.

Hoofd content

Actuele gebeurtenissen