Vreeswijk

Voormalig schippersdorp Vreeswijk heeft een historische dorpskern en is, behalve in het noorden, omringd door water. In de jaren '50, '60 en '70 is Vreeswijk uitgebreid in het westen. De woningen in het oosten stammen uit de jaren '80. In de wijk zijn basisscholen, kerken en sociaal-culturele voorzieningen en in de oude dorpskern liggen winkels en horecagelegenheden. In het noorden is onlangs Nieuw Vreeswijk gerealiseerd.

Vreeswijk

Wooncomplexen

Jongerenwoningen

Jongerenwoningen

Woningen voor jongeren met een sociale huur. De woningen zijn ruime 1-kamerwoningen, zogenaamde studio’s. De woningen zijn gebouwd in 2005.

Werfhof

Werfhof

Charmante eengezinswoningen aan de Schelpenoever en Basaltoever. De woningen hebben 4 kamers en een parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. Alle woningen zijn sociale huurwoningen en gebouwd in 2005.

Grindoever

Grindoever

Appartementencomplex met 35 woningen bestemd voor 55-plussers. Het complex bestaat uit 3-kamerwoningen met een sociale huur. Er zijn twee liften, een scootmobielruimte en een fietsenstalling aanwezig. De woningen zijn gebouwd in 2007.

Etagewoningen

Etagewoningen

Boven- en benedenwoningen en 1 maisonnette met een sociale huur. De woningen hebben 2, 3 of 4 kamers en zijn gebouwd in 2005.

Hoofd content

Actuele gebeurtenissen